Blog

Mooie woorden in 2018: Rosenmöller: ‘Kleine stapjes betekenen al veel’

Tijdens de CVO-jaaropening in 2018 besprak Paul Rosenmöller een aantal good practices, waaronder ‘onze’ 20-80learning. En dat is fantastisch! Hij meldde onder andere het volgende:

‘(…) Leerlingen zijn beter gemotiveerd voor school als scholen kijken naar de talenten van leerlingen en daarop hun onderwijs aanpassen. Schoolleiders moeten een visie ontwikkelen daarvoor: ‘Hoe zouden we dat kunnen doen?’ Nu is het eerder zo dat de school leerlingen door haar organisatie ‘duwt’.
Hij stelt dat er al veel mogelijk is voor het voortgezet onderwijs, ook al wordt daar wel eens anders over gedacht. ‘Neem 20-80 learning, waarbij leerlingen in vier dagen per week de lesstof krijgen en één dag besteden aan extra activiteiten, en zelfs tien dagen rondlopen op het hbo. Het dropout-gedrag is daardoor gehalveerd.’ Ook het afsluiten van examenvakken op een hoger niveau zorgt voor meer studiesucces in het vervolgonderwijs, weet hij. (…)’

https://www.cvo.nl/nieuws/jaaropening-2018/rosenm%C3%B6ller-kleine-stapjes-betekenen-al-veel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *