Blog

Gemini College in beeld

International Business College (IBC) 20-80learning

Een van onze jongste 20-80learningscholen laat zich goed zien. In de onderbouw is men gestart met 20-80juniorlearning en in de bovenbouw havo met het IBC.
Na de kick-off van het International Business College (IBC) 20-80learning is periode 1 inmiddels afgerond.
Hieronder volgt een overzicht van een aantal uitgevoerde activiteiten.

  • Workshops Hogeschool InHolland

Het Gemini College Ridderkerk is een samenwerkingsverband aangegaan met de Hogeschool InHolland. De accountmanager, de heer Adrie Oosterom, heeft samen met de HBO studenten en alumni diverse workshops verzorgd aan de leerlingen. Deze workshops zijn enerzijds gericht op ondernemerschap en anderzijds op het ontwikkelen van 21st century skills. Dit zijn relevante competenties waarmee de leerlingen alvast worden voorbereid op een goede aansluiting VO-HBO.

  • Workshops door het bedrijfsleven

Het bedrijf Aeroplane Cruise Rotterdam is initiatiefnemer van Citylab010 en Co-financier van Sterk Techniek Onderwijs Rotterdam. De founder, de heer Django Boer, heeft workshops verzorgd voor het aantrekken van aandeelhouders/investeerders en het pitchen van ideeën. Daarnaast heeft het bedrijf ondernemerstesten afgenomen en een rapportage per leerling opgesteld: Belbin, Eneagram, SWOT-analyse en ‘ondernemers’ competenties.

• Sollicitatietraining

Collega Stephanie gaf in samenwerking met de Gemeente Ridderkerk een workshop sollicitatietraining en gedragscode. De workshop werd afgesloten met een sollicitatiegesprek in het Gemeentehuis Ridderkerk.

• Representatief kleden

Het belang van formeel kleden werd in de context van maatschappelijke normen en ondernemerschap geplaatst. Het praktisch oefenen met het knopen van stropdassen bij We Fashion te Ridderkerk bleek een hilarisch moment te zijn.

• Start-Up Festival

6 oktober hebben de leerlingen deelgenomen aan het Start-Up Festival 2023 te Amsterdam van Stichting Jong Ondernemen. De leerlingen konden leren van succesvolle ondernemers en ideeën opdoen voor hun toekomstige onderneming.

• Stage & LOB

Op donderdag 12 oktober was het stagedag voor de IBC leerlingen. De autonomie voor het zoeken naar een stagebedrijf lag bij de leerling zelf. Trotsvolle vermelding: alle leerlingen hadden een stageplaats gevonden. Deze stage biedt de leerlingen enerzijds een waardevolle kans om praktijkervaring op te doen en inzicht te krijgen in de wereld van het bedrijfsleven. Ze worden blootgesteld aan de dagelijkse activiteiten, bedrijfscultuur en professionele omgevingen.

Anderzijds wordt de leerlingen de kans geboden op basis van ervaring te ontdekken waar hun interesses en vaardigheden het beste tot hun recht komen. Dit is van essentieel belang bij het maken van een weloverwogen keuze met betrekking tot vervolgstudies en toekomstige carrièretraject.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *