Blog

Jelle: 2013 – 2015

Geachte mevr. Van der Ham,

Vanaf het moment dat ik hoorde over het  IBC in Bemmel, wist ik meteen dat dit iets voor mij was. Ook al zou dit betekenen dat  ik van school moest wisselen. Nu het eerste trimester er bijna op zit kan ik terugkijken hoe die eerste periode is geweest.Naast de reguliere Havo lessen is er één dag in de week een IBC dag. Er wordt dan van je verwacht dat je netjes voor de dag komt, zoals het dragen van een stropdas. Op deze dagen hebben we lessen die met het ondernemerschap te maken hebben.Er komen bijvoorbeeld sprekers, die komen vertellen over b.v. zakelijke etiquette, hoe een bedrijf winstgevend te maken, solliciteren en elevator pitches  maken. Sommige vakken van het regulier Havo zijn aangepast om meer bij het IBC te passen, bijv. bij het vak CKV hebben we de opdracht gekregen om plannen te maken voor een bestaand museum om meer kinderen geïnteresseerd te krijgen om een bezoek te brengen. Daarnaast gaan we er ook op uit. We hebben verschillende bedrijven een bezoek gebracht. Om zo een kijkje te kunnen nemen in hun werkwijze.In de avonduren zijn we ook bij een bijeenkomst  van de Veron ( vereniging ondernemers) geweest. Op deze avond was het de bedoeling om te netwerken.Zelf mochten we ook nog stage lopen bij een bedrijf naar onze keuze waar we ook verschillende opdrachten hebben moeten doen. Het contact leggen met het bedrijf en de afspraak maken moesten we zelf regelen. Ook hebben we een interview moeten maken met een ondernemer die tot de verbeelding sprak.Voor mij persoonlijk is het een opleiding die uitstekend bij mij past. Ik raad iedereen aan die geïnteresseerd is in een economische opleiding om na te denken over het IBC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *